söndag 25 april 2010

God citronpaj


Här får ni recept på en god citronpaj. Servera med fördel vaniljglass till. Pajdeg: 125gr rumsvarmt smör,0,5 dl florsocker, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn. Fyllning: 1citron, 2 äggulor, 3 dl vatten, 2 dl socker, 2 msk potatismjöl, 1 msk smör. Maräng: 3 äggvitor, 1 dl socker. Blanda ingr.till pajdegen,tryck ut i rund smörjd form,ställ kallt i 20min.blanda vatten socker potatismjöl och pressad citron i en kastrull. Låt koka, vispa i äggulorna och låt sjuda. Blanda i tvättat och rivet citronskal och smör. Låt krämen svalna och häll i det förgräddade pajskalet(nagga i botten och grädda i 15min i 200grader). Vispa äggvitor och rör ned sockret. Bred marängen över citronkrämen. Grädda i 150gr tills den fått fin färg, ca 15 min.

Inga kommentarer: